Innehåller annonslänkar för Körkort.se

MC-körkort i din hand redan i sommar!

Välkommen till MC-korkort.se! Detta är sidan för dig som funderar på eller håller på att ta MC-körkort (A-behörighet). Här har vi samlat erfarenheter från körkortstagare med information som är bra att veta för dig som ska ta MC-körkort.

Sidan innehåller massvis med små tips och trix och andra matnyttigheter, som kan fungera som goda råd på vägen eller värdefulla tips i jakten på kortet, eller helt enkelt vara avgörande för om du får ditt kort eller inte.

Vi har samlat information från nätets alla hörn kombinerat med egen och andras erfarenheter av att ta MC körkort. På samma gång försöker vi en gång för alla bena ut vad som är fakta och vad som är skröna. Är det verkligen så att du lättare blir kuggad om du inte övningskört med en körskola? Sidan är uppdelad i körkortsprovets olika delar. Klicka dig in på respektive del för att läsa mer.

Tanken är att vår sida skall kunna hjälpa dig på resan från beslutet till dess att du har fått ditt MC körkort i handen. Har du ännu inte anmält dig till en körskola, klicka gärna in dig på vårt register över körskolor som erbjuder lektioner för MC-körkort, och se om just den skolan du har tänkt ansluta dig till har fått några betyg eller omdömen.

Motorcyklister som tar en groupie

Skaffa MC-körkort och njut av friheten på vägarna tillsammans med dina kompisar

Vägen till MC-körkortet

Börjar det bli dags för MC-körkort? Det är när vårsolen börjar leta sig fram och dagarna blir längre och längre, som fler och fler som börjar drömma om att ha A-behörighet och glida fram på vägarna på en tvåhjuling. Om du vill att denna dröm ska bli sann är det dags att börja jobba. Eftersom du behöver tillstånd för att få övningsköra och dessa tillstånd tillhandahålls av myndigheter är det bra att vara ute i god tid. Börja därför redan nu - sök övningskörningstillstånd hos Transportstyrelsen så fort som möjligt så att du har det klart när vägarna börjar bli körbara.

De prov som du sedan måste genomgå innan du slutligen kan stoltsera med ditt nya MC-körkort måste göras i en viss ordning, och avslutas med den beryktade uppkörningen. I denna ordning måste du genomgå proven.

MC-körkort utan att sitta begraven i boken hela sommaren

Att plugga körkortsteori är inte det roligaste man kan göra, när man helst av allt bara vill ha kortet i handen så att man kan sätta sig på hojen och åka. Det sätt som vi tycker är absolut smidigast är att ta hjälp av en app, och den bästa vi har hittat är Körkort.se som funkar lika bra på datorn som i mobilen. Men det är även viktigt att ta hjälp av en genomtänkt teoribok, den bästa vi har hittat är MC-boken.

Riskutbildningarna och uppkörning

När det sedan börjar bli dags för riskutbildningarna och slutligen uppkörningen hittar du även då en hel del värdefulla tips här.

Sök dig vidare i menyn längst upp för att hitta det du söker efter. Läs gärna vår guide för att få koll på de olika delarna som ingår i att ta MC-körkort, allt från hur du söker de tillstånd som behövs, till tips om hur du klarar manöverproven och teoriprovet.

När du väl har tagit kortet och köpt din första båge får du absolut inte glömma att skaffa en MC-försäkring, du kan läsa mer om det här: MC-försäkring.